Kuvituskuva Meditan PING-blogiin Pelisääntöjen tuntemus voi ratkaista vaikuttajamarkkinoinnin tulevaisuuden.

Vaikuttajamarkkinointi on kiinnostavassa kehitysvaiheessa. Samalla kun osa tubettajista ja bloggareista toimii yhä ammattimaisemmin ja kehittää osaamistaan monialaisesti, osa kokeilee kaupallista yhteistyötä kevyemmin eväin. Aika ajoin julkisuuteen nousee huonoja esimerkkejä, jotka kyseenalaistavat alan maineen. On tärkeää jakaa tulokkaille tietoa ja käydä keskustelua kaupallisen yhteistyön pelisäännöistä.

Markkinoinnista ja viestinnästä vastaavat ovat kiinnostuneita kaupallisesta yhteistyöstä verkon vaikuttajapersoonien kanssa, mutta myös varuillaan samaan tapaan kuin harkitessaan sponsoriyhteistyötä huippu-urheilijan kanssa. Miten ryhtyä strategiseen yhteistyösuhteeseen usein vielä omia kasvuvuosiaan elävän tubettajan kanssa, josta ei voi tietää, mitä siitä tulee isona?

Kun markkinoijan tavoitteena on kertakampanjaa strategisempi suhde ja pitkäjänteisempi yhteistyö, vaikuttajapersoonan rekrytointi vastaa jo yrityksen avainhenkilön valintaa. Millainen on haluttu kumppani, jonka kanssa yhteistyötä voisi syventää ja näyttää sidosryhmille, ettei kyse ollut vain yhden työn jutusta? 

Näitä mietin vastikään vaikuttajamarkkinointiin keskittyneen PING Helsingin artikkelisarjassa.  Aihepiiriä on käsitelty myös aiemmin Meditan blogeissa. Näet alla aiheeseen liitttyviä muita artikkeleita.

 

Kirjoittanut: Tiinu Wuolio
Julkaistu: 15.02.2018
Avainsanat: vaikuttajamarkkinointi, viestinnän etiikka, tubettaja, kaupallinen yhteistyö

Viimeisimmät kirjoitukset

Avainsanat

kaikki